ESEMÉNYNAPTÁR

January 2022
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

szgyf_banner.jpg

Tartalomjegyzék

Szociális Munka Napja!

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a szociális munka napja alkalmából kiemelkedő munkájukéért 4 fő „BÁRKÁS” munkatársunk részesült kitüntetésben.

Kiskunhalas Város Szociális Ellátásáért Díjban részesült Jegyes-Molnár Patrícia szociális ügyintéző.

 

Kép forrása: Facebook – Fülöp Róbert

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által, Főigazgatói dicséretben Lovasné Urbán Tünde és Katus László ápoló.

Ugyanezen alkalomból a  Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács -Kiskun Megyei  szervezetének kitüntetésében részesült Keresztesné Gubics Mária a Tompai telephely telephelyvezető főápolója.

Köszönjük munkájukat!


Tisztelt Érdeklődő!

Elkészült a fejlesztő foglalkoztatásban gyártott termékek katalógusa. A termékek agyagból, textilből készült egyedi kézimunkák. Ellátást igénybe vevőink szorgos kezeinek munkái. Egészségi, fizikai, mentális állapotuktól függően, hol gyorsabban, hol lassabban készülnek. Egyes termékek elkészítési technológiája hosszadalmas. Ezért 1-2 darabos rendelés esetén is előfordulhat, hogy 3-4 hetet kell várakozni a termékre. Kérjük, ezt a rendelésnél szíveskedjenek figyelembe venni. Természetesen a készleten lévő termékek azonnal elvihetők.

A termékek megtekinthetők és megvásárolhatók a székhely intézményben, valamint a rongyszőnyegek a tompai telephelyen is.

Rendelést leadni munkanapokon (H-P.: 8-15 óráig, P.: 8-13 óráig) a 06-30/895-4182 telefonszámon, illetve a foglalkoztato.kkhalas@bacsbarka e-mail címen lehet.

Hamarosan jelentkezünk a karácsonyi katalógussal!

Itt tölthető le a Fejlesztő foglalkozásban készült termékek katalógusa

Itt pedig az új karácsonyi termékek katalógusa tölthető le!Agyagozó és Varroda videó letöltése

 


Adventi meglepetés

Szép adventünk idején meglepetéssel érkezett a Bács- Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény Kiskunhalasi Székhelyére a Kiskunhalasi Boksz Klub képviseletében Varsányi Vera.

Az ajándék mézeskalácsok, szép ünnepi asztaldíszek az ünnepvárás heteiben már Karácsonyt idézik, s az elfogadó szeretetet, gondoskodást üzenik. Ahogyan Matt Haig megfogalmazta: „A másokkal való törődés tesz emberré. Törődj többet másokkal, légy emberebb ember!” – s ezt a törődést Intézményünk ismét megtapasztalhatta. Köszönetünk jeléül emlékül az Intézmény Foglalkoztató műhelyében, egy - a lakók által készített csengettyűt adtunk át Varsányi Verának.  

Hálásan és szívből köszönjük a szeretetteljes felénk fordulást, s a szép ajándékokat!

  

 


 Az intézmény története

Az intézményt 1993. április 1-én adták át.

Létrehozását a beutaltak számának növekedése, a hosszú várakozási idő, a megye más intézeteinek túlzsúfoltsága és az aktív kórházi ágyak tehermentesítése indokolta. Ez egyben újabb munkahelyek teremtését jelentette a Kiskunhalason élők számára.

Az intézet a város peremén, a volt orosz laktanya épületéből került kialakításra. Két lépcsőben újították fel az ingatlanokat. Először 221 főnek, hat osztályra történt az elhelyezése, később 1998-ban 150 fő számára alkalmas második részleg megnyitását tette lehetővé a fenntartó. A lakószobák méretéből és helyzetéből adódóan 355 fő befogadására lett alkalmassá az épületegyüttes. A kiszolgáló helyiségekkel együtt - konyha, mosoda, kazánház, műhely – a teljes működés 1998 őszén indult el. Az egykor nővérszállóként használt épület ma a mentálhigiénés csoport munkáját szolgálja, benne tornaszobákkal, fejlesztő szobával, több mint ezer kötetes könyvtárteremmel. Kézműves – kreatív műhelyünk 2006 áprilisa óta működik, ahol szintén folyamatos a lakók foglalkoztatása. Jelenleg 9 osztályon folyik a lakók ellátása. Az osztályok létszáma változó, 33-45 fő. A lakók 2-6 ágyas szobákban kerültek elhelyezésre. Minden osztályon van TV szoba, nővérszoba és a személyi higiénia kielégítésére szolgáló helyiség. Az intézményben lehetőséget kínálunk a hitélet gyakorlására, de a kimenők alkalmával a lakók kedvük szerint járhatnak templomba. A párkapcsolatok kialakulását támogatva több ún. házaspári szoba van és az intézmény területén három „szívszobát” alakítottak ki, megteremtve a lehetőséget az intim együttlétekhez.  A közel négyhektáros területen folyamatos a parkosítás, területgondozás, melynek eredményeképp sokszínű és szemet – lelket gyönyörködtető kép tárul az itt lakók és az ide látogatók elé.

Az intézmény a Szervezeti és Működési Szabályzatban, és az Alapító Okiratban foglaltak, és a hatályos, működésre vonatkozó jogszabályok szerint végzi munkáját.

Intézményünk az ellátást igénybevevők részére a teljes körű ellátást biztosítja: az ápolást, gondozást nyújtó intézményben gondoskodnak az önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes személyek napi legalább háromszori étkeztetéséről, szükség szerinti ruházattal, illetve textíliával való ellátásáról, mentális gondozásáról, a külön jogszabályban meghatározott egészségügyi ellátásáról, valamint lakhatásról. Így a pszichiátriai és fogyatékossággal élők tartós bentlakásos ellátását biztosítjuk. Szociális foglalkoztatás munka-rehabilitáció keretében, illetve szociális foglalkoztatás fejlesztő-felkészítő foglalkoztatás keretében folyik.

A Kiskunhalasi intézményt Szalai László Festményei díszítik.

 

Térítési díjat érintő jogszabály változás!