ESEMÉNYNAPTÁR

January 2022
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

szgyf_banner.jpg

Az Ellátotti Önkormányzat működtetésének célja, az intézményben élő emberek aktivitásának, szociális készségének megőrzése. A gyakorlati tapasztalatok szerint a hospitalizációs ártalmak – szakszerű foglalkoztatás mellett – tovább csökkenthetők, ha az intézmény lakói a szükséges együttélési szabályok kialakításában tevékenyen részt vehetnek. A közösségi életben való részvétel csökkenti az ellátottak izolálódásának veszélyét és segít megőrizni reális ítélőképességüket is.

A jól működő Önkormányzat javítja a lakók és az intézményvezető kapcsolatát és csökkenti az ellátással kapcsolatos elégedetlenséget. Az Ellátotti Önkormányzat „színterei” intézményünkben:

1.    Élelmezési Bizottság: feladata, hogy az élelmezésvezetővel együtt, egészséges, és a lakók kívánságainak is megfelelő (a költségvetésből finanszírozható, de a szabályok betartása mellett) étrendet állítson össze, az étkeztetéssel kapcsolatos problémákat jelezze, és lehetőség szerint megoldja. A bizottság tagjai javaslattételi joggal rendelkeznek.

2.    Sport- és Kulturális Bizottság: feladata, hogy a foglalkoztató személyzettel közösen változatos foglalkoztatást, kulturális és szórakoztató programokat, kirándulásokat tervezzen. A szervezés és lebonyolítás a foglalkoztatók feladata. A bizottság tagjai javaslattételi joggal rendelkeznek.

3.    Munkaügyi Bizottság:   feladata, hogy a foglalkoztatókkal együtt felmérje a munkalehetőségeket, a munkaszervezésben segítséget nyújtson. A bizottság tagjai javaslattételi joggal rendelkeznek.